0

Корзина

Вафельні рушники для кухні – класика у сучасному форматі

Рушники – необхідний предмет побуту сучасної людини. Вони універсальні, тому використовуються в кожній родині у багатьох екземплярах. Магазини пропонують вражаючий асортимент виробів для різних потреб: кухонні, пляжні, банні, для рук, ніг, дитячі і т.д.

Не дивно, що рушники відрізняються не тільки призначенням, розміром чи кольором, але й тканиною з якої виготовляються. Багато сучасних матеріалів почали витісняти класичні. Однак є один вид рушників, який не втрачає актуальності – вафельні рушники. Чому ж вони завоювали таке визнання.

Популярність вафельних рушників – в особливостях тканини

Найперші вафельні рушники з’явилися в Туреччині, до того ж порівняно недавно – у 18 столітті. У ті часи виробництво вимагало великих затрат часу, тому коштували вироби досить дорого і були доступні лише заможнім людям. Зараз вафельна тканина доступна кожному, використовується переважно в технічних цілях і в побуті. Кухонні рушники у невеличкий квадратик – найбільш поширений різновид текстильних виробів з цього матеріалу.

Вафельні рушники відрізняються за способом виробництва і за зовнішнім виглядом. Відокремлюють:
• суворі – щойно вироблені і зняті з ткацького верстата, тому дуже жорсткі. У домашніх умовах не застосовуються;
• вибілені – в результаті обробки. З первино виготовленого полотна спочатку виймають зайве сміття, потім відбілюють;
• гладкошерсті – більш вибілені, ніж попередній вид. Вони м’які і делікатні;
• з набивним малюнком – на полотно наноситься візерунок, який закріплюється за допомогою прокатки крізь спеціальні валики.
Найчастіше використовується два останні види тканини, оскільки їх характеристики максимально наближені до споживчих: вони привабливо виглядають, приємні на дотик, мають відмінну гігроскопічність.

Серед головних переваг кухонних вафельних рушників:
• Натуральність – одна з ключових ознак. Вироби на 100% складаються з бавовни;
• Щільна й водночас доволі легка структура – вафельна тканина чудово всмоктує зайву вологу. Нею можна протирати будь-які поверхні, не залишаючи слідів або ворсинок. Ця властивість матеріалу найбільш актуальна для ресторанів, барів, готелів, коли потрібно привести посуд в ідеальний стан;
• Універсальність – сучасні вафельні рушники використовують не тільки вдома, але й в місцях загального призначення;
• Практичність, зносостійкість – термін служби виробів з вафельної тканини довший ніж у аналогів з, наприклад, махрового полотна;
• М’якість, делікатність – рушниками приємно витирати руки, обличчя, будь-яку іншу частину тіла. Вироби приємні на дотик;
• Зручність догляду – рушники витримують багаторазове прання з використанням практично будь-яких сильнодіючих засобів і навіть кип’ятіння;
• Гігроскопічність – чудово вбирають воду: така особливість в умовах кухні вельми до речі;
Завдяки різноманіттю кольорів і малюнків кухонні вафельні рушники дуже гарно виглядають, мають змогу прикрашати будь-який інтер’єр.

Обрати ідеальний варіант кухонного рушника можна в нашому інтернет-магазині. Тут ви знайдете широкий вибір розмірів, кольорів і варіантів виконання.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Актуальні ціни Полотешко на Prom.ua Відхилити