0

Корзина

Вовняні пледи – вражаюче розмаїття

Історично склалося так, що класичний картатий плед виготовлявся з овечої вовни і використовувався в якості накидки шотландськими горцями. Відомо, що вовна чудово зігріває і зберігає тепло тіла, пропускає повітря, відводить надлишкову вологу. Заслужену славу вона здобула завдяки своїми цілющими властивостями.

В наш час пледи з вовни не менш актуальні. Хоча люди і навчилися ефективно зігрівати свої оселі и себе в холодну пору року, цей атрибут затишку користується величезнім попитом.

Пледи виготовляють з різних видів вовни, а так само з бавовни, шовку, бамбука, акрилу тощо.

Овеча вовна
Пледи з овечої вовни найпопулярніші. Характеризуються:
• екологічністю;
• чудовою терморегуляцією;
• гігроскопічністю і повітропроникністю;
• цілющими властивостями.
Найкращими пледами з овечої вовни вважаються вироби з мериносової та новозеландської сировини.
Вовна мериноса – зістригається з холки вівці мериноса. Має однорідну структуру, більш тонкі та довші волокна. Вироби з неї виходять м’якшими, ніжними і легкими.
Новозеландська шерсть – один з кращих. Зістригається з овець, що пасуться на пасовищах Нової Зеландії – країни, відомої своїм м’яким і комфортним кліматом. Новозеландська вовна спочатку тільки білого кольору, дуже м’яка, легка, з неї виходять неймовірно делікатні і тепла пледи.
Найдорожчі пледи виготовляють з Віргінської або Вірджинської вовни (Virgin Wool або New Wool). Сировина збирається з ягняти віком 4-6 місяців виключно вручну і не підлягає обробці. Волос Вірджинської вовни дуже тонкий (в 2 рази тонше людського), має природний привабливий блиск, надзвичайно м’який. Пледи з Віргінської вовни відносяться до елітних.

Верблюжа вовна
Верблюжа вовна – це пуховий підшерсток, який вичісують у верблюда Бактріана. Найбільш легкий і тонкий пух у молодих верблюденят (до року), його використовують для виробництва більш дорогих і елітних пледів і тканин.
Верблюжі пледи легше і тепліше вовняних. Тому, що виготовляються з більш тонкої, еластичнішої та міцнішої сировини. Яка чудово зігріває і зберігає тепло, гарно вбирає і випаровує вологу. А цілющі властивості сухого тепла верблюжої вовни здавна відомі у всьому світі. Воно має сприятливий вплив на шкіру, м’язи, суглоби, кровообіг тощо. Найтепліші вовняні пледи виготовляють саме з верблюжої вовни.

Вовна альпаки
Альпака – різновид південноамериканської лами. Її розводять у високогірному поясі Чилі, Перу і Болівії. Кількість одержуваної вовни на рік обмежена, тому пледи з вовни лами і альпаки дорожче ніж з овечої і верблюжої.
Властивості вовни альпаки:
• природна м’якість, шовковистість і гладкість, завдяки чому пледи з вовни альпаки не схильні до звалювання і скочування;
• високий рівень терморегуляції – зігріває і зберігає тепло на комфортному рівні;
• легкість (в 3 рази легше овечої);
• не викликає алергії;
• має широкий діапазон природних кольорів (від білого до коричневого, бордового і чорного).

Мохер
М’яка, приємна на дотик тканина виробляється з вовни ангорських кіз, які спочатку мешкали тільки в Туреччині. Довгий час існувала заборона на вивіз не тільки вовни, але й тварин. З середини 19 століття кіз стали вивозити в інші країни світу. Але прижилися вони тільки в Південній Америці і Техасі.
Пледи з мохеру – розкішно м’які, теплі і пухнасті. Мохер буває 3-х основних видів:
• Kid Mohair і Super Kid – найтонше, шовковисте і блискуче волокно яке зістригають з молодого ягняти віком до 6 місяців. Сировина що отримується при першій стрижці – йде на виробництво елітних матеріалів, в тому числі найкращих пледів для немовлят.
• Goating Mohair – тонке і м’яке волокно, що отримується після другої стрижки з козенят віком до 2-х років.
• Adult Mohair – шерсть дорослих кіз. Грубіша і жорсткіша від решти. Йде на виробництво одягу, зокрема, верхнього.
Особливості мохеру:
• природний блиск, який зберігається навіть після обробки і фарбування;
• стійкість кольору – вовна має біле забарвлення, тому її легко фарбувати, без попереднього відбілювання, в яскраві насичені відтінки.

Ангора
Під ангорської вовною зараз мають на увазі тільки пряжу, виготовлену з пуху ангорських кроликів. Ангорська шерсть виникла як відповідь на заборону вивозу з Туреччини вовни ангорських кіз. Найбільшого успіху у виготовленні делікатної тканини досяг Китай.
Пледи з ангори дуже м’які, пухнасті і теплі. Однак, на відміну від мохеру та інших видів вовни, ангорська шерсть вимагає більш дбайливого догляду, потребує делікатнішого прання і псується від надмірної вологи.

Кашемір
Пледи з кашеміру мабуть одні з найкращих. Найтоншіший пух кашемірової кози вичісується вручну раз на рік навесні, під час линьки. Одержане волокно дуже тонке (майже в 3 рази тонше за людську волосину), легке, надзвичайно ніжне на дотик, при фарбуванні утворює розкішний, благородний відтінок.
З однієї тварини отримують 100-200 грамів пух. Тому вироби з кашеміру доволі коштовні. Але вони того варті. Кашемір вважається “королем” серед вовняних тканин, так само як шовк серед рослинних.

Де купити шерстяний плед?
В нашому інтернет-магазині представлені розкішні пледи від кращих виробників. Якісні вироби чудово виглядають и мають гарні експлуатаційні властивості. Оформлюйте заказ, ми забезпечимо швидку доставку і якісний сервіс.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Актуальні ціни Полотешко на Prom.ua Відхилити