0

Корзина

ТОП 5 правил вибору рушників

Здавалося б, ну що складного у виборі рушника? Красивий от і добре. Але насправді не все так просто! Важливо чітко усвідомлювати, що саме ви купуєте. Адже рушник безпосередньо контактує з тілом. Тим більше це важливо після гарячого душу або ванни, коли шкіра особливо чутлива.
Саме тому запам’ятайте декілька правил які стосуються вибору рушника.
• М’якість
Найперше, що розповість про якість рушники – це безпосередньо тактильні відчуття. Якщо виріб м’який – перший залік.
Важливий момент: тканина з якої вироблено рушник не повинна містити жодних сторонніх хімічних запахів – це ознака неякісних барвників.
• Сировина
Здебільшого на рушниках пишуть 100% бавовна. Однак поряд можуть стояти деякі стандартні мітки: (М) – додавання штучних волокон і (ПК) – домішки поліестеркоттона. Це означає, що сам ворс може бути 100% бавовною, а ось основа рушники містить штучні волокна. Якщо вибираєте рушник для домашнього вжитку, від таких виробів краще відмовитись. Вони гірше вбирають вологу. На відміну від рушників, вироблених зі 100% натуральних волокон.
Особливу увагу приділіть рушникам з бамбуку. Цей природній матеріал має не тільки антибактеріальні властивості, але й чудово вбирає зайву вологу, швидко сохне. Довго служить, зберігаючи естетичні і якісні характеристики.
• Пряжа
Основні види пряжі для рушників: зачесана, подвійна і кручена. Кращою вважається зачесана пряжа. Тому, що вона чудово прибирає зайву вологу.
Кручена пряжа з товстої, щільно закрученою нитки, гладка і приємна на дотик. Вона добре вбирає, але сохне трохи довше, ніж зачесана пряжа.
Подвійна пряжа складається з двох тонких ниток, скручених разом, що надає ворсу додаткового об’єму. Вироби з такого матеріалу мають гарну поглинальну властивість.
• Щільність
Здебільшого саме від цього показника залежить, термін служби рушника. В середньому він становить близько 3-х років, але може бути і довше, якщо дотримуватися нескладних правил догляду за виробом.
Для тіла і обличчя вибирайте рушники зі щільністю від 400 до 600 г/кв.м. Вони будуть чудово вбирати зайву вологу і швидко висихати, не затримуючи її всередині.
Для кухонних і гостьових махрових рушників оптимальна щільність становить 320 г/кв.м.
• Ворс
Висота ворсу – дуже важливий показник якості виробу. Якщо ворс буде занадто коротким рушник погано вбиратиме вологу і швидко стане дуже жорстким.
Задовгий ворс навпаки сприятиме розвитку хвороботворної мікрофлори. Тому що рушник висихатиме довше ніж зазвичай і втратить привабливий зовнішній вигляд вже після першого прання.
Оптимальна довжина ворсу для махрових рушників домашнього призначення приблизно 5 мм.
Тепер ви з упевненністю можете вирушати за рушниками в магазин, або оформлювати заказ в нашому інтернет магазині. Ми гарантуємо високу якість виробів, прийнятні ціни, швидку доставку в будь-який регіон України.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Актуальні ціни Полотешко на Prom.ua Відхилити